Home
Profiel
Taalles
Cursus
Tolken en Vertalen
Chinese Kalligrafie
Nieuws
Gastenboek
Contact

Profiel

Xian Qing Zeng heeft al 25 jaar ervaring als docente Chinees. Ze is in 1988 afgestudeerd in de afdeling Engelse Taal aan the Hunan Normal University in China en heeft de titel Bachelor of Arts verworven. Na het behalen van het diploma heeft ze 3 jaar als docente Engels in China gewerkt. Sinds 1991 is ze woonachtig in Nederland. Vanaf 1992 geeft ze Chinese les op de Chinese taalschool, middelbare scholen en taalinstituten. Tevens geeft ze ook privé- en intensieve trainingen. Ze is door de Chinese State Council als één van de beste docenten Chinees in het buitenland gekozen.

Sinds 2005 werkt ze als teamlid van de werkgroep “Chinees als vreemde taal in het voortgezet onderwijs in Nederland” van het Inspraak Orgaan Chinezen. Momenteel is ze bestuurlid van de Stichting Chinees Onderwijs in Nederland waar 33 Chinese scholen in Nederland bij zijn aangesloten.

Behalve Chinese les geven werkt Xian Qing Zeng ook als freelance tolk- en vertaalster Chinees. Ze tolkt voor verschillende instellingen en gerechtelijke diensten en heeft ruime ervaring in tolken voor velerlei situaties.

Zij is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tolken en Vertalers.

to Top of Page

Chinese taal en cultuur | chenzeng@hetnet.nl